Categories
Νέες Κυκλοφορίες

“Για να ζω”

“Για να ζω”– Λιζέτα Καλημέρη & ΣΟΥΑΡέ

Μουσική: Πέτρος Βαγιόπουλος / Στίχοι: Μερόπη Γραμμένου

Έπαιξαν οι ΣΟΥΑΡέ:

Λευτέρης Βαϊόπουλος – Κιθάρα

Μιχάλης Δάρμας – Κοντραμπάσο

Γιάννης Δάφνος – Πιάνο

Αλκαίος Σουγιούλ – Μπουζούκι, Μπαγλαμάς

Παραγωγή                 ΣΟΥΑΡέ

Ενορχήστρωση        Πέτρος Βαγιόπουλος

Ηχοληψία, Μίξη         Αλκαίος Σουγιούλ

Mastering                   Αντώνης Τζώρτζης

Music Video               Γιάννης Δάφνος

Artwork                      Λευτέρης Βαϊόπουλος

Categories
Εμφανίσεις

ΣΟΥΑΡέ στη Σφίγγα 21/4/23

Οι ΣΟΥΑΡέ, έπειτα από τις sold out εμφανίσεις τους τον Φλεβάρη και τον Μάρτιο στη μουσική σκηνή Σφίγγα, επιστρέφουν για μια τελευταία, την Παρασκευή 21 Απριλίου. Κι αυτή τη φορά με καλεσμένους τους τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Πέτρο Βαγιόπουλο.

Οι ΣΟΥΑΡέ αποτελούν μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσική παρέα. Πρόκειται για ένα μουσικό συγκρότημα φίλων μουσικών που για δεκαετίες εμφανίζονται μαζί ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια που πήραν μια πιο σταθερή δομή, αναδεικνύουν το χαρακτήρα και τον ήχο που τους συνδέει.

Στο πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνονται οι επιτυχίες από τη δισκογραφική τους παρουσία καθώς και επιλογή αγαπημένων τους τραγουδιών από λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι ρετρό και καντάδες με τη γνωστή μοναδική τους αισθητική, τον ιδιαίτερο ήχο και τις χαρακτηριστικές πολυφωνίες.

Δισκογραφικά τους γνωρίσαμε στο τραγούδι «Καλημέρα» με τον Ορφέα Περίδη από το άλμπουμ «Σμίλη» του Πέτρου Βαγιόπουλου, σε στίχους της Μερόπης Γραμμένου, το οποίο κυκλοφορεί σύντομα από το ”Όγδοο”. Στον ίδιο κύκλο τραγουδιών περιλαμβάνονται συνεργασίες τους με κάποιους από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως με τον Κωστή Μαραβέγια, τον Σωκράτη Μάλαμα, τη Νατάσσα Μποφίλιου, τη Λιζέτα Καλημέρη, ενώ παράλληλα δουλεύουν και τα δικά τους τραγούδια, από τα οποία ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο single τους ο «Άμυαλος»

Τους ΣΟΥΑΡέ αποτελούν οι:

Λευτέρης Βαϊόπουλος (Τραγούδι, Κιθάρα) Μιχάλης Δάρμας (Κοντραμπάσο) Γιάννης Δάφνος (Τραγούδι, πιάνο, ακορντεόν) Ανατολή Κουγιουμτζίδου (Τραγούδι) Αλκαίος Σουγιούλ (Τραγούδι, μπουζούκι, μαντολίνο) Κώστας Σπυράτος (Κρουστά)

Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/music/souare-1/

Categories
Εμφανίσεις

Παρασκευή 10&17 οι ΣΟΥΑΡέ στη Σφίγγα

Δυο ξεχωριστές εμφανίσεις επιφυλάσσουν οι ΣΟΥΑΡέ στους φίλους τους. Στις 10 και 17 Φεβρουαρίου, δυο συνεχόμενες Παρασκευές θα ανταμώσουν, στο γνωστό μουσικό θέατρο ΣΦΙΓΓΑ (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα). Στο πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνονται οι επιτυχίες από τη δισκογραφική τους παρουσία καθώς και επιλογή αγαπημένων τους τραγουδιών από λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι ρετρό και καντάδες με τη γνωστή μοναδική τους αισθητική, τον ιδιαίτερο ήχο και τις χαρακτηριστικές πολυφωνίες.

Στο πρόγραμμα θα «γκεστάρουν» [sic] εκλεκτοί καλεσμένοι, των οποίων η σύμπραξη με τους ΣΟΥΑΡέ θα περιλαμβάνει αναπάντεχες μοναδικές συλλεκτικές εκτελέσεις! Συγκεκριμένα, στις 10/2 θα φιλοξενήσουν τον Κωστή Μαραβέγια και στις 17/2 τη Νατάσσα Μποφίλιου ενώ και στις δύο εμφανίσεις θα δώσει το «παρών» ο συνθέτης του συνόλου σχεδόν των κομματιών τους Πέτρος Βαγιόπουλος.

Οι ΣΟΥΑΡέ αποτελούν μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσική παρέα. Πρόκειται για ένα μουσικό συγκρότημα φίλων μουσικών που για δεκαετίες εμφανίζονται μαζί ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια που οι ΣΟΥΑΡέ πήραν μια πιο σταθερή δομή, αναδεικνύουν το χαρακτήρα και τον ήχο που τους συνδέει. Δισκογραφικά τους γνωρίσαμε στο τραγούδι «Καλημέρα» με τον Ορφέα Περίδη από το άλμπουμ «Σμίλη» του Πέτρου Βαγιόπουλου, σε στίχους της Μερόπης Γραμμένου, το οποίο κυκλοφορεί σύντομα από το ”Όγδοο”. Στον ίδιο κύκλο τραγουδιών περιλαμβάνονται συνεργασίες τους με κάποιους από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως με τον Κωστή Μαραβέγια, τον Σωκράτη Μάλαμα, τη Νατάσσα Μποφίλιου, τη Λιζέτα Καλημέρη, ενώ παράλληλα δουλεύουν και τα δικά τους τραγούδια, από τα οποία ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο single τους ο «Άμυαλος».

Προπώληση/Κρατήσεις:

https://www.viva.gr/tickets/music/souare/

Categories
Νέες Κυκλοφορίες

Όσα Περάσανε

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Έπαιξαν οι ΣΟΥΑΡέ:

Λευτέρης Βαϊόπουλος – Φωνητικά

Μιχάλης Δάρμας – Κοντραμπάσο

Γιάννης Δάφνος – Ακορντεόν, Φωνητικά

Ανατολή Κουγιουμτζίδου – Φωνητικά

Αλκαίος Σουγιούλ – Φωνητικά

Κώστας Σπυράτος – Κρουστά

Special Guests:

Παραγωγή                ΣΟΥΑΡέ

Ενορχήστρωση         Πέτρος Βαγιόπουλος

Γραμμή Τσέλου        Αλέξης Βάκης

Ηχοληψία, Μίξη       Αλκαίος Σουγιούλ

Mastering                  Αντώνης Τζώρτζης

Music Video               Γιάννης Δάφνος

Artwork                      Λευτέρης Βαϊόπουλος

Θόδωρος Αναστασίου – Κιθάρες

Παναγιώτης Λ. Καρελάς – Τσέλο

Η αξιόλογη και αξιέπαινη ομάδα των Βαγιόπουλου – Γραμμένου – ΣΟΥΑΡέ παρουσιάζει  το 6ο τραγούδι από τον κύκλο ”ΣΜΙΛΗ”, με τίτλο ”ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ”. Ένα τραγούδι ευαίσθητο και συγκινητικό. Μια λαϊκή μπαλάντα που ερμηνεύει ο συνθέτης. Εκτός των αναγνωρισμένων πια εκπληκτικών ΣΟΥΑΡέ , συμμετέχουν φιλικά ο τραγουδοποιός Θοδωρής Αναστασίου, ο Αλέξης Βάκης και ο Παναγιώτης Λ. Καρελάς.

Η ”ΣΜΙΛΗ” με την κυκλοφορία αυτού του 6ου τραγουδιού, παίρνει μορφή και… αποκαλύπτεται.

Ακολουθούν και τα υπόλοιπα.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Μερόπη Γραμμένου

Είμαστε όλοι οι άνθρωποι που συναντήσαμε, όλα αυτά που ζήσαμε, και τα ωραία και τα άσχημα. Είμαστε και οι αναμνήσεις μας, τα βιώματά μας, τα όνειρά μας, οι σκέψεις μας, τα πιστεύω μας, οι πράξεις μας, αλλά και οι προθέσεις μας.
Με όλα αυτά πορευόμαστε στη ζωή συνοδοιπόροι.
Ακόμα κι αν χωρίσουν οι δρόμοι μας, τίποτα δεν έχει χαθεί, γιατί είμαστε όλα εκείνα και όλοι εκείνοι που αποτελούν τα κομμάτια του δικού μας παζλ. 

Πέτρος Βαγιόπουλος

Ήμουν με τον Κώστα και την Έλλη όταν έλαβα τον στίχο της Μερόπης και σκέφτηκα ότι το έγραψε για μένα. Και λέει ο Κώστας… ”Ρε σεις, αυτό είναι σαν να γράφτηκε για μένα!”.
Και λέει η Έλλη… ”Σε μένα ταιριάζει πολύ…”.
Και λέω μέσα μου… ”Σε καλό δρόμο βρισκόμαστε από πλευράς στίχου!”.
Έκανα λοιπόν μία μπαλάντα, την οποία και τραγουδώ, συμμετέχοντας στον κύκλο ”ΣΜΙΛΗ”, όπως κάνω και σε κάθε δίσκο μου.
Αρωγοί πάντα οι φοβεροί και τρομεροί ΣΟΥΑΡέ, με την ευγενική συμμετοχή, εδώ, του φίλου τραγουδοποιού Θοδωρή Αναστασίου, που έγραψε και έπαιξε τις κιθάρες, του φίλου και συνεργάτη Αλέξη Βάκη, που έγραψε τη γραμμή του τσέλου και του Παναγιώτη Λ. Καρελά, που, αν και είναι η πρώτη συμμετοχή του στη δισκογραφία, ήρθε σαν πεπειραμένος εκτελεστής τσέλου, μουσικός με θέσεις και προτάσεις! Τους ευχαριστώ θερμά. 

Categories
Εμφανίσεις

Συναυλία ΣΟΥΑΡέ

Οι ΣΟΥΑΡέ δίνουν την πρώτη τους φετινή συναυλία στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ στη Θάλασσα», στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 21.00. Στη συναυλία συμμετέχει η Λαμπρινή Καρακώστα. Το πρόγραμμα που με μεγάλη αγάπη έχουν ετοιμάσει, περιλαμβάνει τα τραγούδια από τη δισκογραφική τους παρουσία, καθώς και επιλογή από λαϊκά, ρεμπέτικα, κινηματογραφικά και άλλα τραγούδια με τη γνωστή μοναδική τους αισθητική. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι ΣΟΥΑΡέ παρουσιάζουν μια επιλογή αγαπημένων τους ελληνικών τραγουδιών, με χαμόγελο και καλοκαιρινή διάθεση (που τους διακατέχει όλον το χρόνο), και μόνο περιορισμό την αισθητική τους. Με τον ιδιαίτερο ήχο και τις χαρακτηριστικές πολυφωνίες οι ΣΟΥΑΡέ αποτελούν μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσική παρέα. Πρόκειται για ένα μουσικό συγκρότημα φίλων μουσικών που για δεκαετίες εμφανίζονταν μαζί παίζοντας κυρίως ρεμπέτικη μουσική. Το 2015 ένωσαν τις δυνάμεις τους επιδιώκοντας μια πιο σταθερή δομή η οποία να αναδεικνύει το χαρακτήρα και τον ήχο που τους συνδέει.

Τους έχουμε γνωρίσει δισκογραφικά στο «Καλημέρα» με τον Ορφέα Περίδη, στο «Τροβαδούρος» με τον Κωστή Μαραβέγια, στο δικό τους «Άντε να δούμε πού θα βγει», στο «Λέω να σιγοτραγουδήσω» με τον Σωκράτη Μάλαμα, στο «Τι άλλο θες να πω» με την Νατάσσα Μποφίλιου, όλα τραγούδια από το άλμπουμ «Σμίλη» του συνθέτη και συνεργάτη τους Πέτρου Βαγιόπουλου, σε στίχους της Μερόπης Γραμμένου, το οποίο κυκλοφορεί σύντομα από το ”Όγδοο”. Κυκλοφόρησαν πρόσφατα και τον «Άμυαλο», το πρώτο τους single σε σύνθεση και στίχους Αλκαίου Σουγιούλ και Σαράντη Αλιβιζάτου.

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις παίζουν έντεχνα, κινηματογραφικά, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά, μέχρι ρετρό και καντάδες, ενώ αξέχαστες παραμένουν οι εμφανίσεις τους στις παραστάσεις «Κάτω στον Πειραιά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Τους ΣΟΥΑΡέ αποτελούν οι:

Λευτέρης Βαϊόπουλος (Τραγούδι, Κιθάρα)

Μιχάλης Δάρμας (Κόντραμπάσο)

Γιάννης Δάφνος (Τραγούδι, πιάνο, ακορντεόν)

Αλκαίος Σουγιούλ (Τραγούδι, μπουζούκι, μαντολίνο)

Κώστας Σπυράτος (Κρουστά)

Συμμετέχει η Λαμπρινή Καρακώστα

Categories
Νέες Κυκλοφορίες

“Τι άλλο θες να πω”

Μουσική: Πέτρος Βαγιόπουλος

Στίχοι: Μερόπη Γραμμένου

Έπαιξαν οι ΣΟΥΑΡέ:

Λευτέρης Βαϊόπουλος – Κιθάρα

Μιχάλης Δάρμας – Κοντραμπάσο

Γιάννης Δάφνος – Πιάνο

Αλκαίος Σουγιούλ – Μπουζούκι

Κώστας Σπυράτος – Κρουστά

Παραγωγή                ΣΟΥΑΡέ

Ενορχήστρωση         Πέτρος Βαγιόπουλος

Ηχοληψία, Μίξη       Αλκαίος Σουγιούλ

Mastering                  Αντώνης Τζώρτζης

Videoclip                   Γιάννης Δάφνος

Εικονοληψία             Κώστας Φούντας, Γ. Δάφνος

Artwork                      Λευτέρης Βαϊόπουλος

Με το βασικότερο ζητούμενο των ανθρώπινων σχέσεων, την επικοινωνία, ασχολείται στο νέο της τραγούδι, η ταλαντούχα ομάδα Βαγιόπουλου – Γραμμένου – ΣΟΥΑΡέ, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει!

Εδώ, στο “ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΝΑ ΠΩ”, συναντιούνται για πρώτη φορά δισκογραφικά με την ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ. Η υπέροχη  ερμηνεύτρια αποδίδει ιδανικά και ανεπανάληπτα το ωραίο τούτο τραγούδι.

Τον μεστό στίχο της Μερόπης Γραμμένου, που εκφράζει με αμεσότητα αλλά και εξαιρετική λεπτότητα το θέμα, ντύνει με μουσική μαεστρία ο Πέτρος Βαγιόπουλος, με εκείνον τον ολόδικό του αναγνωρίσιμο τρόπο  – ”ίδιον ιδίωμα” το ονόμαζε ο Μανώλης Ρασούλης –   με απίθανες εναλλαγές, ακολουθώντας τα στιχουργικά κελεύσματα και τον εσωτερικό ρυθμό και μεταφέροντας μας θαυμάσια τα νοήματα.

Οι ΣΟΥΑΡέ με την μουσικά άψογη τεχνική τους και το ιδιαίτερο ύφος τους προσδίδουν μια ξεχωριστή νότα χαράς και συμβάλλουν τα μέγιστα στο τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Το ΟΓΔΟΟ είναι χαρούμενο και περήφανο ΚΑΙ για το  ξεχωριστό ”ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΝΑ ΠΩ”, το 5ο κατά σειρά από τον κύκλο “Σμίλη”, που προστίθεται στα ήδη επιτυχημένα ”ΚΑΛΗΜΕΡΑ” με τον Ορφέα Περίδη, ”ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ” με τον Κωστή Μαραβέγια, ”ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ” με τους ΣΟΥΑΡέ και το πρόσφατο ”ΛΕΩ ΝΑ ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ” με τον Σωκράτη Μάλαμα.

Καλή ακρόαση!!

Στίχοι:

Θα φταίει που οι γύρω μου δεν ξέρουνε ν’ ακούνε.

Θα φταίει, ίσως, που κι εγώ δε θέλω να εξηγώ.

Μισές κουβέντες βγαίνουνε κι αυτές δε λεν’ να βγούνε

και η φωνή μου στέκεται, σαν κόμπος στο λαιμό.

Μη μου ραγίζεις τη σιωπή και τη στιγμή μη σπάζεις

και μη μου λες πως κλείνομαι και πως δε σου μιλώ,

γιατί εγώ όταν σε κοιτώ, εσύ αλλού κοιτάζεις.

Στα λέω όλα. Κοίτα με! Τι άλλο θες να πω…

Το βλέμμα είναι η φωνή που λέει την αλήθεια,

που ξεγυμνώνει μυστικά, διαβάζει τις καρδιές.

Οι λέξεις ξεθωριάζουνε στης χρήσης τη συνήθεια

και λέγονται τ’ ανείπωτα με σπίθες στις ματιές.

Categories
Νέες Κυκλοφορίες

“Ο Άμυαλος”

Μουσική: Αλκαίος Σουγιούλ

Στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος – Αλκαίος Σουγιούλ

Δελτίο Τύπου: Το Ogdoo Music Group παρουσιάζει τον «Άμυαλο», το πρώτο single των ΣΟΥΑΡέ, σε μουσική του Αλκαίου Σουγιούλ. Το τραγούδι δεν θα είχε ολοκληρωθεί δίχως την καθοριστική συνεισφορά του αγαπητού σε όλους, καθιερωμένου στιχουργού, Σαράντη Αλιβιζάτου ο οποίος με την απαράμιλλη ευστροφία του έγραψε τα δυο κουπλέ του τραγουδιού μετατρέποντάς το σε ολοκληρωμένη ιστορία. Ο Άμυαλος έχει αισιοδοξία, αυθεντική αγάπη και μια ευχή… την οποία μας δίνει η Λαμπρινή Καρακώστα, αγαπημένη φίλη και συνεργάτης των ΣΟΥΑΡέ.

Οι πολυτάλαντοι μουσικοί με τον ιδιαίτερο ήχο και τις χαρακτηριστικές πολυφωνίες αποτελούν μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσική παρέα. Τους έχουμε γνωρίσει δισκογραφικά στο «Καλημέρα» με τον Ορφέα Περίδη, στο «Τροβαδούρος» με τον Κωστή Μαραβέγια, στο δικό τους «Άντε να δούμε πού θα βγει», αλλά και στο πρόσφατο «Λέω να σιγοτραγουδήσω» με τον Σωκράτη Μάλαμα, τραγούδια από το άλμπουμ «Σμίλη» του συνθέτη και συνεργάτη τους Πέτρου Βαγιόπουλου, σε στίχους της Μερόπης Γραμμένου, το οποίο κυκλοφορεί σύντομα από το Ogdoo Music Group. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις παίζουν έντεχνα, κινηματογραφικά, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά, μέχρι ρετρό και καντάδες, ενώ αξέχαστες παραμένουν οι εμφανίσεις τους στις παραστάσεις «Κάτω στον Πειραιά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Η ιστορία του Άμυαλου: Ο Άμυαλος είναι μια έμπνευση της στιγμής. Μιας ιδιαίτερης στιγμής. Την αφορμή έδωσε μια παλιά μου μαθήτρια, η Κωνσταντίνα. «Μπες στην Ιατρική, πάρε το πτυχίο σου κι εγώ θα σου γράψω τραγούδι», της είχα υποσχεθεί όταν ήταν μαθήτρια στη Γ’ Λυκείου. Η Κωνσταντίνα το θυμόταν. Τη μέρα της ορκωμοσίας της, μου υπενθύμισε το χρέος μου. «Τι το’ θελα ο άμυαλος να της τάξω τραγούδι, από τη στιγμή που δεν γράφω τραγούδια», σκέφτηκα, και λίγο αργότερα, σκαλίζοντας το μπουζουκάκι μου είχα έτοιμο ένα ρεφρέν που παρέπεμπε σε χασαποσέρβικο του Ζαμπέτα. Λίγες μέρες μετά, έτυχε να διηγηθώ την ιστορία αυτή στον ευρηματικό στιχουργό Σαράντη Αλιβιζάτο. Εκείνος σχεδόν αστραπιαία έγραψε σε ένα χαρτάκι τους στίχους που έλειπαν. «Πάρε να ολοκληρώσεις το τραγούδι σου», μου είπε!

Αλκαίος Σουγιούλ

Έπαιξαν οι ΣΟΥΑΡέ:

Λευτέρης Βαϊόπουλος – Κιθάρα, Τραγούδι
Μιχάλης Δάρμας – Κοντραμπάσο
Γιάννης Δάφνος – Ακορντεόν, Τραγούδι
Ανατολή Κουγιουμτζίδου – Μαντολίνο
Αλκαίος Σουγιούλ – Μπουζούκι, Μπαγλαμά, Τραγούδι
Κώστας Σπυράτος – Κρουστά

Εκλεκτός καλεσμένος: Τάσος Γιαννούσης – Στρέλα

Παραγωγή – ΣΟΥΑΡέ

Ενορχήστρωση – Αλκαίος Σουγιούλ & Πέτρος Βαγιόπουλος Ηχοληψία, Μίξη – Αλκαίος Σουγιούλ
Μastering – Αντώνης Τζώρτζης
Videoclip – Γιάννης Δάφνος
Artwork – Λευτέρης Βαϊόπουλος

Ευχαριστούμε:

• Τους αγαπημένους μας “συμμαθητές”, Δημήτρη Αρβανιτάκη, Τάσο Γιαννούση και Γρηγόρη Μπαρουτάκη
• Τη ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ και τη ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ για την παραχώρηση εξοπλισμού και της πανέμορφης αίθουσας του μουσείου στα Πατήσια, καθώς και για τη συνεχή υποστήριξη
• Και φυσικά την Κωνσταντίνα που μας έδωσε την αφορμή και την έμπνευση για τον “Άμυαλο”

Στίχοι:

Σαν τον καλό το μαθητή
Κάθισα στο θρανίο
Άσμα να γράψω επίκαιρο
Που πήρες το πτυχίο

Τι το ‘θελα ο άμυαλος τραγούδι να σου τάξω
Αφού καλά το ήξερα πως δεν μπορώ να γράψω
Δυο νότες βάζω στη σειρά και δύο λογάκια σκέτα
Μα αυτό αμέσως θύμισε τραγούδι του Ζαμπέτα

Για ένα κόσμο μυστικό
Που έχεις στη ματιά σου
Να γίνουν φως οι νότες μου
Να ανοίξεις τα φτερά σου

Categories
Νέες Κυκλοφορίες

“Λέω να σιγοτραγουδήσω”

Το τέταρτο τραγούδι από τον κύκλο τραγουδιών “ΣΜΙΛΗ” σε μουσική του Πέτρου Βαγιόπουλου και στίχους της Μερόπης Γραμμένου.

Το “Λέω να σιγοτραγουδήσω” ερμηνεύει μοναδικά ο Σωκράτης Μάλαμας, ενώ παίζουν οι ΣΟΥΑΡέ

Λευτέρης Βαϊόπουλος: Κιθάρες

Μιχάλης Δάρμας: Κοντραμπάσο

Γιάννης Δάφνος: Πιάνο, Φωνητικά

Αλκαίος Σουγιούλ: Μπουζούκι, Τζουράς

Κώστας Σπυράτος: Κρουστά

Categories
Νέες Κυκλοφορίες

“Άντε να δούμε πού θα βγει”

Κυκλοφόρησε το Καλοκαίρι του 2021, σε μουσική του Πέτρου Βαγιόπουλου και στίχους της Μερόπης Γραμμένου, και περάσαμε υπέροχα τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στο γύρισμα του videoclip, όπου ήρθαν φίλοι μας αγαπημένοι να μας γεμίσουν το βίντεο χαμόγελα και θετική ενέργεια.

Παίζουν και Τραγουδούν για το ΣΟΥΑΡέ:

Λευτέρης Βαϊόπουλος – Κιθάρα και Τραγούδι

Μιχάλης Δάρμας – Μπάσο

Γιάννης Δάφνος – Ακορντεόν, Πιάνο, Τραγούδι

Ανατολή Κουγιουμτζίδου – Τραγούδι

Αλκαίος Σουγιούλ – Μαντολίνο, Γιουκαλίλι, Τραγούδι

Κώστας Σπυράτος – Κρουστά

Categories
Νέες Κυκλοφορίες

Ο “Τροβαδούρος” μας κυκλοφόρησε!

Επιτέλους ο Τροβαδούρος μας είναι στον αέρα!

Μουσική: Πέτρος Βαγιόπουλος στίχοι: Μερόπη Γραμμένου.

Στο τραγούδι αυτό μας τίμησε με τη ξεχωριστή του ερμηνεία ο αγαπημένος μας φίλος Κωστής Μαραβέγιας.

Για το ΣΟΥΑΡέ τραγουδάμε και παίζουμε οι: Ανατολή Κουγιουμτζίδου, Γιάννης Δάφνος, Λευτέρης Βαϊόπουλος, Αλκαίος Σουγιούλ, Μιχάλης Δάρμας, Κώστας Σπυράτος.

Ευχαριστούμε πολύ επίσης τον Μάνο Πυροβολάκη που μας συνόδευσε με τη λύρα του, και τον Κώστα Ζαριδάκη στο λαούτο.

Στίχοι:

Το μονοπάτι που ‘βγαζε στα πλούτη και στη φήμη, αυτό που πήρανε πολλοί της τύχης κυνηγοί, ανάποδα το πέρασε λυράρης σαν αγρίμι και ήταν, φαίνεται, γραφτό χαΐρι να μη δει.

Το μαύρο ήταν πρόβατο για όλους στο χωριό του και τον φωνάζαν ρέμπελο, λοξό και ραχατλή, στιβάνια μαύρα φόραγε, μα πρόβατο δεν ήταν, μον’ ήταν λύκος άγριος κι αδέσποτο σκυλί.

Αντάρτης και αδούλωτος κι αγύριστο κεφάλι, το στόμα του σαν άνοιγε, βροντές και κεραυνοί, σταράτα λόγια και μεστά και πείσμα απ’ ατσάλι και μια λαχτάρα για φευγιό και λεύτερη ζωή.

Τις νύχτες άστρα μέτραγε και σκάρωνε στιχάκια, φτηνό ταμπάκο μάσαγε, κοιμόταν καταγής, με τον σουγιά του σκάλιζε σε ριζιμιά χαράκια και με τον νου ταξίδευε στα πέρατα της γης.

Τον έρωτα, τον θάνατο, τους μύθους, την αλήθεια τραγούδαγε και έπνιγε μεράκια στο κρασί, οι φίλοι του, πλανόδιοι κι αυτοί στα πανηγύρια, τον κόσμο να αλλάξουνε παλεύανε μαζί.

Ποτέ δεν ήταν εύκολο ο κόσμος να αλλάξει, ο τροβαδούρος το ‘ξερε, ποιος όμως να του πει, πως μόνο με τη λύρα του μπορούσε να χαράξει τον δρόμο που θ’ αντάμωνε αδέρφια στην ψυχή.

Στα μέρη που βολόδερνε και στεριωμό δεν είχε, τους γρίφους δεν τους έλυσε, δε βρήκε θησαυρούς, βαθιά πολύ σαν έσκαψε τον εαυτό του βρήκε και μίλησε μες στις καρδιές, σε δύσκολους καιρούς.