Categories
Νέες Κυκλοφορίες

“Ο Άμυαλος”

Μουσική: Αλκαίος Σουγιούλ

Στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος – Αλκαίος Σουγιούλ

Δελτίο Τύπου: Το Ogdoo Music Group παρουσιάζει τον «Άμυαλο», το πρώτο single των ΣΟΥΑΡέ, σε μουσική του Αλκαίου Σουγιούλ. Το τραγούδι δεν θα είχε ολοκληρωθεί δίχως την καθοριστική συνεισφορά του αγαπητού σε όλους, καθιερωμένου στιχουργού, Σαράντη Αλιβιζάτου ο οποίος με την απαράμιλλη ευστροφία του έγραψε τα δυο κουπλέ του τραγουδιού μετατρέποντάς το σε ολοκληρωμένη ιστορία. Ο Άμυαλος έχει αισιοδοξία, αυθεντική αγάπη και μια ευχή… την οποία μας δίνει η Λαμπρινή Καρακώστα, αγαπημένη φίλη και συνεργάτης των ΣΟΥΑΡέ.

Οι πολυτάλαντοι μουσικοί με τον ιδιαίτερο ήχο και τις χαρακτηριστικές πολυφωνίες αποτελούν μια ιδιαίτερα δραστήρια μουσική παρέα. Τους έχουμε γνωρίσει δισκογραφικά στο «Καλημέρα» με τον Ορφέα Περίδη, στο «Τροβαδούρος» με τον Κωστή Μαραβέγια, στο δικό τους «Άντε να δούμε πού θα βγει», αλλά και στο πρόσφατο «Λέω να σιγοτραγουδήσω» με τον Σωκράτη Μάλαμα, τραγούδια από το άλμπουμ «Σμίλη» του συνθέτη και συνεργάτη τους Πέτρου Βαγιόπουλου, σε στίχους της Μερόπης Γραμμένου, το οποίο κυκλοφορεί σύντομα από το Ogdoo Music Group. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις παίζουν έντεχνα, κινηματογραφικά, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά, μέχρι ρετρό και καντάδες, ενώ αξέχαστες παραμένουν οι εμφανίσεις τους στις παραστάσεις «Κάτω στον Πειραιά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Η ιστορία του Άμυαλου: Ο Άμυαλος είναι μια έμπνευση της στιγμής. Μιας ιδιαίτερης στιγμής. Την αφορμή έδωσε μια παλιά μου μαθήτρια, η Κωνσταντίνα. «Μπες στην Ιατρική, πάρε το πτυχίο σου κι εγώ θα σου γράψω τραγούδι», της είχα υποσχεθεί όταν ήταν μαθήτρια στη Γ’ Λυκείου. Η Κωνσταντίνα το θυμόταν. Τη μέρα της ορκωμοσίας της, μου υπενθύμισε το χρέος μου. «Τι το’ θελα ο άμυαλος να της τάξω τραγούδι, από τη στιγμή που δεν γράφω τραγούδια», σκέφτηκα, και λίγο αργότερα, σκαλίζοντας το μπουζουκάκι μου είχα έτοιμο ένα ρεφρέν που παρέπεμπε σε χασαποσέρβικο του Ζαμπέτα. Λίγες μέρες μετά, έτυχε να διηγηθώ την ιστορία αυτή στον ευρηματικό στιχουργό Σαράντη Αλιβιζάτο. Εκείνος σχεδόν αστραπιαία έγραψε σε ένα χαρτάκι τους στίχους που έλειπαν. «Πάρε να ολοκληρώσεις το τραγούδι σου», μου είπε!

Αλκαίος Σουγιούλ

Έπαιξαν οι ΣΟΥΑΡέ:

Λευτέρης Βαϊόπουλος – Κιθάρα, Τραγούδι
Μιχάλης Δάρμας – Κοντραμπάσο
Γιάννης Δάφνος – Ακορντεόν, Τραγούδι
Ανατολή Κουγιουμτζίδου – Μαντολίνο
Αλκαίος Σουγιούλ – Μπουζούκι, Μπαγλαμά, Τραγούδι
Κώστας Σπυράτος – Κρουστά

Εκλεκτός καλεσμένος: Τάσος Γιαννούσης – Στρέλα

Παραγωγή – ΣΟΥΑΡέ

Ενορχήστρωση – Αλκαίος Σουγιούλ & Πέτρος Βαγιόπουλος Ηχοληψία, Μίξη – Αλκαίος Σουγιούλ
Μastering – Αντώνης Τζώρτζης
Videoclip – Γιάννης Δάφνος
Artwork – Λευτέρης Βαϊόπουλος

Ευχαριστούμε:

• Τους αγαπημένους μας “συμμαθητές”, Δημήτρη Αρβανιτάκη, Τάσο Γιαννούση και Γρηγόρη Μπαρουτάκη
• Τη ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ και τη ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ για την παραχώρηση εξοπλισμού και της πανέμορφης αίθουσας του μουσείου στα Πατήσια, καθώς και για τη συνεχή υποστήριξη
• Και φυσικά την Κωνσταντίνα που μας έδωσε την αφορμή και την έμπνευση για τον “Άμυαλο”

Στίχοι:

Σαν τον καλό το μαθητή
Κάθισα στο θρανίο
Άσμα να γράψω επίκαιρο
Που πήρες το πτυχίο

Τι το ‘θελα ο άμυαλος τραγούδι να σου τάξω
Αφού καλά το ήξερα πως δεν μπορώ να γράψω
Δυο νότες βάζω στη σειρά και δύο λογάκια σκέτα
Μα αυτό αμέσως θύμισε τραγούδι του Ζαμπέτα

Για ένα κόσμο μυστικό
Που έχεις στη ματιά σου
Να γίνουν φως οι νότες μου
Να ανοίξεις τα φτερά σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *